Verzending, bezorging nieuw en tweedehands


» Wat is de levertijd?
» Wat zijn de verzendkosten?
» Wat is de status van mijn bestelling?
» Wat moet ik doen als mijn bestelling te laat is?
» Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?
» Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
» Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Wat is de levertijd?
Bij alle artikelen in onze winkel staat een indicatieve levertijd aangegeven. Onze standaard levertijd bedraagt voor de meeste Nederlandse boeken 24 uur (en voor buitenlandse boeken ongeveer 2-5 werkdagen). Wanneer de levertijd hiervan afwijkt, wordt dit aangegeven. Daarnaast kan een boek nog niet verschenen zijn. Bij de levertijd van zo'n boek staat dan "Nog niet verschenen." Uiteraard kunt u dit boek wel reserveren. Het boek wordt dan opgestuurd op de dag dat deze beschikbaar komt bij de uitgever. U hebt hem dan altijd als eerste in huis. Wij zijn afhankelijk van partijen als PostNL welke onze bestellingen bij u thuis aflevert.

LET OP: Zendingen naar België kunnen 2 à 3 dagen langer duren voordat deze bij u in huis zijn. Dit komt omdat wij vanuit Nederland verzenden.

Wat zijn de verzendkosten?
Wij rekenen geen verzendkosten voor leveringen aan bezorgadressen in Nederland en België voor bestellingen boven de 15 euro. Wanneer uw orderbedrag kleiner is dan 15 euro, brengen wij 1,95 euro verzendkosten in rekening. Artikelen die nog niet beschikbaar zijn leveren wij later gratis na.

Het kan dus voorkomen dat u niet alle boeken van uw bestelling in één pakket toegezonden krijgt. In dat geval berekenen we u slechts éénmaal de kosten voor verpakking en verzending; alle andere artikelen binnen dezelfde bestelling worden gratis bij u afgeleverd.

Voor sommige studieboekenpakketten berekenen wij wel verzendkosten. Deze worden echter altijd weergegeven in uw winkelwagen. Ook als u gebruik maakt van een special actie of waardebon welke niet in combinatie met andere (kortingen)acties kunnen worden gebruikt, kunnen er verzendkosten berekend worden over uw bestelling.
Wat is de status van mijn bestelling?
In principe krijgt u bij een verandering van de status van uw bestelling over het algemeen een e-mail met meer informatie. U kunt tevens op uw bestelstatus pagina kijken.
Wat moet ik doen als mijn bestelling te laat is?
U kunt zoals hierboven beschreven eerst de status van uw bestelling inzien. Mocht het niet duidelijk zijn wat de status van uw bestelling is kunt u ons een e-mail sturen op orders@studieboeken.nl. U kunt dan binnen 1 werkdag een inhoudelijke reactie van ons verwachten.

Wanneer wij de levertijd zullen overschrijden, zult u van ons bericht krijgen. U kunt er dan ook voor kiezen uw bestelling kosteloos te annuleren.

Bij een vertraging van uw bestelling van tweedehands boeken dient u voor een vraag over een niet, of te laat ontvangen tweedehands boek, zo snel mogelijk maar binnen twee weken contact op te nemen met de betreffende verkoper. Als de verkoper niet reageert dient u binnen 3 weken na ontvangst van de verzendbevestiging contact op te nemen met onze klantenservice via telefoonnummer 010-7144853. Wanneer deze termijn verstreken is kunnen wij geen actie meer ondernemen om een eventueel geschil op te lossen.
Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?
Als u niet thuis bent bij de aflevering van uw bestelling, wordt deze de volgende dag opnieuw aangeboden door PostNL. Mocht u ook deze aflevering missen dan kunt u uw bestelling nog twee weken lang ophalen op het postkantoor bij u in de buurt.
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Wilt u een reeds geplaatste bestelling wijzigen of annuleren? Dat kan in veel gevallen. Op dezelfde dag kan dat vaak nog in uw account door zelf op de annuleer knop te klikken bij de bestelstatus. Kijk hiervoor in uw account. U kunt ons altijd bereiken via telefoonnummer 010 714 48 53 of per e-mail via orders@studieboeken.nl voor meer informatie.
Hoe wordt mijn bestelling verzonden?
Wij bezorgen alle artikelen van uw bestelling, indien mogelijk, in één pakket. Boeken en zeker studieboeken hebben echter variabele levertijden. De beschikbare artikelen verzenden we per direct. Artikelen die nog niet beschikbaar zijn leveren wij later gratis na.

Het kan dus voorkomen dat u niet alle boeken van uw bestelling in één pakket toegezonden krijgt. In dat geval berekenen we u slechts eenmaal de kosten voor verpakking en verzending; alle andere artikelen binnen dezelfde bestelling worden gratis bij u afgeleverd.